Carollyne Tjong Ayong

Mijn naam is Carollyne Tjong Ayong en het is mijn kwaliteit en grote passie om mensen met zichzelf in contact te brengen en zich daardoor lekkerder in hun vel te laten voelen. Ik heb een brede opleidingsachtergrond en ervaringsachtergrond in het geven van behandelingen op het gebied van lichamelijke en psychosociale klachten. Mede hierdoor en mijn ervaring in contactsport en contactsportonderwijs heb ik een mooie basis opgebouwd waarmee ik mensen met uiteenlopende klachten en problematiek kan helpen. Bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen, chronische (pijn)klachten, psychische problematiek, combinaties hiervan (ook wel “psychosomatische klachten”) en sociale problematiek. Ik denk vanuit een bio-psycho-sociaal perspectief en kijk naar ieders persoonlijke situatie en behoefte.

Tijdens mijn universitaire opleidingen heb ik in de zorg gewerkt en heb ik veel sport beoefend. Na mijn afstuderen heb ik twee jaar full time geweid aan verdere training een een opleiding in Martial Arts. Daarna heb ik mijn eigen praktijk opgestart. Dat was in 2011. Naast Individuele Begeleiding geef ik massagebehandelingen, trainingen weerbaarheid & zelfverdediging en therapeutische knuffelsessies.

Regelmatig volg ik bijscholing in de vorm van cursussen en workshops waardoor ik mij blijf ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Door middel van intervisie toets ik mijn rol als zorgverlener.

Om mijn vak goed uit te kunnen oefenen is het volgens mij noodzakelijk om me te blijven verbreden en verdiepen. Met veel plezier leer ik nieuwe methoden om mijn cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun klachten, of ze gewoon te laten genieten van ontspanning en meer flow in het leven.

WAT BRENG IK MEE?

Ik ben goed in kijken, luisteren en aanvoelen wat mensen beweegt, wat ze raakt en hoe ze hierop reageren. De ervaring leert dat ik makkelijk aansluiting vind bij eerder door cliënten gevolgde lichaamsgerichte en/of psychosociale therapieën, waardoor kan ik ze ondersteunen in het oefenen en inslijten van daar geleerde vaardigheden. Deze fases lopen doorgaans natuurlijk in elkaar over.

Klik hier voor
ervaringen van cliënten.

Bel of mail me vrijblijvend voor meer informatie.

 • 2020 t/m heden – diverse langdurige Individuele Begeleidingstrajecten
 • 2019 Mei – Embodied Trauma Healing – restoring aliveness (8 dagen seminar)
  Ralf Marzen – Sunshine House
  De onderwerpen: Shocktrauma en Ontwikkelingstrauma. De benadering van behandeltechnieken: SE (Somatic Experiencing) en NARM (Neuro-Affectief Relationeel Model) zijn lichaamsgerichte therapieën die werken met de effecten van shock, trauma en stress. Door toegang te krijgen tot het bewustzijn van het lichaam verbinden ze ons opnieuw met onze eigen natuurlijk (zelf)helende capaciteiten. Hierdoor kunnen zowel fysieke als emotionele symptomen van traumatische gebeurtenissen worden losgelaten.
 • 2019 Mrt t/m Jul – Intensief Individueel Begeleidingstraject
 • 2017 Mrt t/m Sept 7 trainingsdagen & wekelijkse praktijkervaring
  * Contact maken vanuit het Gevoel
  * Suïcide Preventie
  * Persoonlijkheidsstoornissen
  Hulplijn Amsterdam
 • 2011 t/m 2014 – Diverse langdurige Individuele Begeleidingstrajecten
  Vriend GGZ, Stichting CAV en Kopzorg

Klik hier voor het uitgebreide overzicht.